Dr. Sorina Blaj este medic specialist în ortodonție și este coordonatorul echipei medicale la Crystal Dental Clinic din București.

Este printre primii medici din România care au dotat cabinetul cu un autoclav rapid Statim 2000, iar la scurt timp după aceea doamna doctor a mai comandat încă unul.


De ce este Statim 2000 un autoclav deosebit pentru doamna doctor și pentru Crystal Dental Clinic vom afla din interviul de mai jos.

Dr. Sorina Blaj - medic stomatolog Crystal Dental Clinic
Care a fost cel mai important aspect care v-a convins să cumpărați autoclavul rapid Clasă S Statim 2000?

Lucrând într-o clinică cu 10 cabinete stomatologice, cu zeci de pacienți și sute de instrumente folosite zilnic, totul trebuie să fie sigur, aici și acum. La fel se întâmplă și cu sterilizarea instrumentarului stomatologic. Împreună cu echipa medicală am decis că achiziționarea autoclavului rapid Statim 2000 ne va ajuta în momentele cu încărcare maximă, în care avem nevoie de rapiditate și de un efect al sterilizării la cea mai înaltă calitate.

De câte ori pe zi sterilizați în autoclavul rapid?
Autoclavul rapid este folosit de peste 30 ori pe zi. 

Ce tip de instrumente sterilizați cel mai des în autoclavul rapid?
Majoritatea instrumentelor sterilizate cu autoclavul rapid Statim sunt cele speciale chirurgicale, cele fine parodontale, dar și trusele personalizate de ortodonție. Numărul mare de programări scurte la controalele ortodontice lunare a indus necesitatea unei metode sigure și rapide de sterilizare a acestora. Apariția acestui autoclav și disponibilitatea lui pe piața românească a venit la momentul oportun.

Ce vă place cel mai mult la autoclavul rapid Statim 2000?
La început au fost viteza de sterilizare și dimensiunile relativ reduse ale acestuia, însă pe parcurs fiabilitatea și intervențiile minime pentru mentenanță ne-au făcut să mai achiziționăm încă unul, disponibil doar pentru departamentul de adulți.

Cât de mulțumită sunteți de experiența pe care o aveți cu sterilizatorul rapid Statim 2000?
Atunci când fiecare pacient se simte în siguranță în privința sterilității instrumentarului stomatologic și când reușim în majoritatea situațiilor să respectăm intervalul orar preconizat, bineînțeles că suntem extrem de mulțumiți.

Mulți medici vor să știe dacă autoclavul rapid Statim 2000 poate înlocui un autoclav mare, clasă B. Care este experiența dumneavoastră cu acest sterilizator mic în Crystal DentalClinic?
Cu siguranță fiecare autoclav își aduce aportul la munca pe care o depunem zilnic și fiecare are rolul lui. Autoclavul Statim 2000 însă, face ca sterilizarea instrumentelor să se întâmple în condiții de înaltă calitate, dar și de viteză deosebită. Dimensiunea acestuia îl recomandă chiar în cabinet, la îndemâna echipei medicale.

Ce ați îmbunătăți la sterilizatorul rapid Statim?
Întotdeauna există loc de îmbunătățiri. Mă întreb dacă poate fi mai rapid de atât și dacă poate fi optimizat spațiul interior pentru a steriliza mai multe instrumente :)

Dacă v-ar întreba colegii dumneavoastră medici stomatologi dacă să își cumpere sau nu un sterilizator Statim 2000 ce le-ați răspunde și de ce?
Fără niciun fel de ezitare aș răspunde cu DA. Atunci când siguranța sterilizării, dar și eficiența programărilor se numără printre obiectivele noastre zilnice, o astfel de tehnologie e binevenită.

Lăsați-ne în câteva cuvinte părerea dumneavoastră generală despre satisfacția pe care o aveți cu privire la utilizarea sterilizatorului rapid Statim 2000.
De câte ori apare o nouă tehnologie care ne poate ajuta sunt entuziasmată să aflu mai multe despre ea și să o integrăm în protocoalele noastre; autoclavul Statim 2000 nu a făcut excepție și mă bucur că am luat decizia să îl achiziționăm, inclusiv pe cel de al doilea. Așteptăm cu nerăbdare și alte noutăți de la echipa SciCan în domeniul atât de important al sterilizării instrumentarului medical.