Utilizam cookies pentru ca dumneavostra sa aveti o experienta cat mai placuta.
To comply with the new e-Privacy directive, you agree to the privacy policy and our use of cookies.
Resurse tehnice | calitatea acelor atașate firelor de sutură Medipac
Am mai menționat și cu alte ocazii, lăsăm în scris și aici: calitatea și prețul unui fir de sutură rezidă în cea mai mare proporție în calitatea acului.Pentru a oferi o experiență mulțumitoare pentru medic și pacient, acul folosit la suturare trebuie să fie de bună calitate, ascuțit și să reziste la multiple treceri prin țesut – fără să îl sfâșie sau să îl rupă. Dacă un ac se tocește rapid după câteva treceri, medicul va depune mai mult efort pentru a sutura, iar țesutul pacientului poate fi afectat, lucru care înrăutățește aspectul cicatricilor post-suturare.
Astăzi vrem să aducem în atenția dvs. o caracteristică destul de intersantă a acelor atașate firelor de sutură, din experiența unui medic care folosește acele de la noi. Acele de la Medipac au avantajul de a fi ușor flexibile în momentul penetrării țesutului și că revin la forma inițială imediat. Care sunt explicațiile din punct de vedere tehnic pentru acest avantaj? Aflați mai jos.
1. Orice ac de înaltă calitate destinat utilizării în stomatologie (și nu numai) trebuie să aibă un grad de elasticitate mare. În termeni tehnici, este întâlnit și ca „rezistență la îndoire”. De ce este necesar ca acul să aibă grad de elasticitate mare?
a) Cavitatea orală creează dificultăți în ceea ce privește manevrarea suturii atunci când aplicați forță, de aceea îndoirea este o caracteristică dezirabilă și acele care se îndoaie sunt cele ideale.
b) Dacă nu ar avea elasticitate, un ac ar fi mult mai fragil și ar avea un comportament rigid (opus elasticității) – este modul în care se comportă acele ieftine. Este dezirabil ca un ac folosit pentru suturare să se îndoaie, dar în starea de elasticitate, nu în cea de rigitate. Asta înseamnă că, în cazul acelor elastice, după deformarea temporară acul revine la forma inițială. În cazul acelor rigide, dacă acesta se îndoaie, el nu mai poate reveni la forma inițială, fiind extrem de rigid.
În mod caracteristic, companiile concurează între ele pe aspecte ce țin de numărul maxim de iterații de îndoire (test de îndoire) a unui ac până la punctul la care acesta se rupe. Dacă acul se rupe în timpul unei intervenții, acest fapt aduce cu sine o serie de alte probleme (prelungirea timpului intervenției, reziduuri în cavitatea orală, intervenții repetate etc.)
2. Acul reverse cutting și acul reverse extra cutting au aceeași rezistență la îndoire – doar că performanța de penetrare este mai crescută în cazul acelor extra.
3. Furnizorii de materie primă pentru acele atașate firelor de sutură Medipac dețin standarde interne în ceea ce privește testele pentru performanța de penetrare. Conform acestor teste, toate acele prezintă o degradare spre zero (minimă) după cel puțin 10 penetrări ale acului printr-un simulator de piele umană. 4. Rezistența la îndoire a unui ac cu corp rotund este relativ mai mică decât cea a unui ac triunghiular. Așadar, acul cu vârf de diamant (care are corp rotund) nu prezintă o opțiune mai bună în termeni de rezistență la îndoire. De asemenea, în ceea ce privește penetrarea, acele reverse extra cutting asigură o performanță de penetrare mai bună decât cea a acelor cu vârf diamantat.
- Pentru a vă asigura o experiență mulțumitoare în timpul etapei de suturare, dar și
- pentru a asigura pacientului o experiență plăcută de vindecare, cu cicatrici minime,
- vă recomandăm cu încredere firele de sutură de la compania Medipac, care au atașate ace de cea mai înaltă calitate.
Găsiți la noi pe website (aproape) toate combinațiile de grosimi, tipuri, lungime, deschidere/curbură etc. pentru ace cu fire de sutură.
Aveți acces atât la
fire resorabile (Monofast, Monosorb, PGA, PGLA, RPGLA), cât și la
fire neresorbabile (PTFE, polipropilenă, poliamidă, supramid, poliester, mătase).
Trebuie doar să știți ce vreți. ;)
Comment(s)