Vă invităm să vă înscrieți la workshopul "Adițiile osoase cu os autogen" susținut de Dr. Cristian Rotaru în cadrul congresului Implants Connected to Nature 2019.

Înscrieri LAST MINUTE | Ultimele locuri disponibile la tarif preferențial


Joi | 7 noiembrie 2019 | orele 15.30 - 19.00
Cuj-Napoca | Grand Hotel Italia

Workshop ICTN Cristian Rotaru Aditiile osoase cu os autolog

Despre workshop

Praticarea tehnicilor chirurgicale de adiție osoasă implică o cunoastere bună a fiziologiei și anatomiei defectului osos ce urmează a fi regenerat, însușirea și aplicarea clinică corectă a principiilor de bază ale tehnicilor de adiție osoasă, încercând în același timp să se conserve cât mai mult din țesuturile prezente, pentru ca la final să putem obține rezultatele dorite.

Osul autogen este încă privit ca "standardul de aur" al materialelor de adiție, calitățile lui regenerative nefiind încă egalate de materialele de substituție actuale, iar folosirea lui în chirurgia orală modernă trebuie să fie frecventă.

Obiectivele cursului
1. Să se prezinte un set de reguli și recomandări, după care ar trebui să ne ghidăm când practicăm adiții osoase pentru a obține rezultate constante si previzibile.
2. Să se discute diferitele caracteristici clinice ale defectelor osoase ce trebuie regenerate și să clasifice aceste defecte osoase în funcție de complexitatea procedurii de adiție ce trebuie practicată.
3. Să se prezinte avantajele utilizării osului autogen.
4. Să se discute pe marginea cazurilor prezentate.

Partea practică se va concentra pe
• Prezentarea tehnicii de adiție osoasă cu membrană neresorbabilă fixată cu pini.
• Fiecare participant va folosi pe mandibule de porc un scraper de os Meta pentru recoltare os autogen și va fixa o membrană PTFE cu sistemul de fixare pini de la Meta.
• Fiecare participant va efectua tehnici de sutură avansată folosite în procedurile de adiție osoasă.

Program
15.30 - 17.00 - Parte teoretică
17.00 - 17.30 - Pauză de cafea
17.30 - 19.00 - Parte practică
Dr. Cristian Rotaru - Lector Workshop "Aditiile osoase cu os autogen"

Lector
Dr. Cristian Rotaru, chirurg oro-maxilo-facial
Dr. Cristian Rotaru a urmat cursurile Facultății de Stomatologie din cadrul Universității de Medicină și Farmacie "Carol Davila" București de unde a absolvit în anul 2005.
În 2013 a obținut licența de medic generalist după ce a absolvit Facultatea de Medicină Generală din cadrul Universității de Medicină și Farmacie "Carol Davila" București.
În 2014 a devenit medic specialist chirurg oro-maxilo-facial după promovarea examenului de medic specialist.
Practica sa privată este limitată la chirurgie orală, implanturi dentare, adiții osoase și de țesut moale și, de asemenea, chirurgie ortognată.
Este Xpert al prestigioasei platforme DentalXP și membru al SSER și ESCD.
Dr. Cristian Rotaru susține prezentări legate de refacerea volumului de os în vederea inserării implanturilor dentare, implanturi dentare postextracționale, refacerea volumului gingival periimplantar.


Taxă de participare

*** Early bird | înscrieri până pe data de 1 septembrie 2019 | € 200, TVA inclus 
*** Late bird | înscrieri până pe data de 1 octombrie 2019 | € 250, TVA inclus 
*** Last minute | înscrieri până pe data de 1 noiembrie 2019 | € 300, TVA inclus -> € 200, TVA inclus 
În taxă sunt incluse participarea la prezentare teoretică, hands-on la partea practică, materialele, utilizarea instrumentelor și a echipamentelor în timpul workshopului, coffee break. 

Înscrierea la workshopul Lant Dental "Adițiile osoase cu os autogen" este condiționată de participarea la congresul Implants Connected to Nature.
Înscrierea la workshop aduce 10% reducere din taxa de congres.

Cu respect, Liliana Lefter
Event Manager | Lant Dental

Înscrierile la workshop sunt închise. 
Abonați-vă la newsletterul nostru pentru a primi noutăți de la noi.