Termeni și condiții Lant Dental

Site-ul www.lantdental.ro este deținut și administrat de către SC Lant Dental S.R.L., denumită în continuare Lant Dental. Compania are sediul social în str. Violetelor nr. 47, com. Brănești, jud. Ilfov. Compania are punct de lucru în București, Bulevardul Theodor Pallady nr. 51N, Clădirea C6, Corp A, Etaj 3, Birou 323, cod poștal 032258. Lant Dental  S.R.L. este înregistrată la Registrul Comerțului sub nr. J23/6217/2022, având cod fiscal RO 46820424. Banca: Raiffeisen Bank, Cont: RO83RZBR0000060023885246, Telefon: 0749 850 171, e-mail: office @ lantdental . ro

Vă rugăm să citiți cu atenție acest document și să reveniți periodic asupra lui pentru a vă asigura că urmăriți cea mai recentă variantă a lui.

 Definiții

 Termenii care vor fi utilizați în prezentul document au următoarele sensuri:

 • Site – toate informațiile de pe site-ul www.lantdental.ro care pot fi accesate, vizualizate sau altfel utilizate prin folosirea unui echipament numeric;
 • Conținut –  conținutul site-ului, precum și al oricărui newsletter sau e-mail trimis clienților sau potențialilor clienți Lant Dental prin mijloace electronice și/sau orice alt mijloc de comunicare disponibil, precum și orice informație comunicată prin orice mijloc de către un operator Lant Dental clienților sau potențialilor clienți; informații legate de produsele, campaniile și/sau tarifele utilizate de Lant Dental într-o anumită perioada de timp;
 • Client – Persoană fizică sau juridică care utilizează serviciile oferite de Lant Dental, prin orice mijloc (electronic, telefonic etc.) sau în baza unui acord de utilizare între Lant Dental și acesta, care beneficiază de pe urma produselor și/sau serviciilor oferite de Lant Dental și achiziționate de către acesta;
 • Document – prezentul document intitulat Termeni și Condiții;
 • Newsletter – mijlocul de informare periodic, transmis exclusiv electronic, despre produsele, serviciile și/sau promoțiile desfășurate de Lant Dental într-o anumită perioadă, fără niciun angajament din partea Lant Dental cu referire la informațiile furnizate în newsletter;
 • Tranzacție – încasare sau rambursare a unei sume rezultate din vânzarea unui produs de către Lant Dental către client, indiferent de modalitatea de livrare;
 • Contract la distanță – contractul de furnizare de produse încheiat între Lant Dental și un client – persoană fizică sau juridică – care utilizează în mod exclusiv, înainte și la încheierea acestui contract, una sau mai multe tehnici de comunicare la distanță.


1.    
Utilizarea site-ului

Utilizarea site-ului www.lantdental.ro presupune cunoașterea termenilor și condițiilor prezentate în prezentul document. Vă sugerăm să le citiți cu atenție. Ne asumăm dreptul de a modifică prevederile enunțate mai jos fără alte notificări în prealabil. Pentru a fi la curent cu cea mai recentă variantă a termenilor și condițiilor, vă recomandăm să le verificați periodic. În cazul în care apar neînțelegeri între clienți și compania Lant Dental, se vor aplică termenii și condițiile în vigoare la data neînțelegerii/data înștiințării Lant Dental cu privire la neînțelegerile apărute. Datele prezentate mai jos sunt actualizate pe data de 25/01/2024.

Lant Dental vă asigură accesul limitat și numai în interes personal la resursele site-ului: plasarea comenzilor online, studierea ofertelor, abonarea la newsletter, utilizarea sfaturilor etc. Utilizatorii nu au dreptul de a modifica, de a descărca, de a copia (integral sau parțial), de a vinde/de a revinde sau a de a utiliza site-ul în orice alte scopuri – comerciale sau necomerciale – scopuri care ar contraveni prezentelor termeni și condiții sau care ar aduce prejudicii companiei Lant Dental, fără acordul prealabil scris al Lant Dental. 

Dreptul de a menționa Lant Dental într-un link – legătură web este limitat, neexclusiv și revocabil și poate fi utilizat atât timp cât nu aduce prejudicii de niciun fel companiei Lant Dental sau colaboratorilor acesteia. Acordul pentru astfel de legături se obține numai prin solicitarea scrisă (e-mail) la adresa office @ lantdental . ro sau printr-o scrisoare adresată Lant Dental.

2.     Copyright

Conținutul prezent pe site-ul www.lantdental.ro (imagini, texte, simboluri, grafică, elemente de grafică web, e-mailuri, scripturi, programe, software etc.) este proprietate exclusivă a Lant Dental și a furnizorilor săi. Întregul conținut este protejat de Legea pentru protecția drepturilor de autor (Legea nr. 8/1996) și de legile privind proprietatea intelectuală și industrială. Utilizarea oricăror elemente menționate anterior fără acordul prealabil scris al Lant Dental se pedepsește conform legislației în vigoare.

Lant Dental permite utilizarea unei anumite părți definite din site unui anumit utilizator, numai în urma acordului scris. Acordul este valabil strict pentru partea/conținutul definite, pe perioada definită și numai pentru utilizatorul menționat în acord, fără a i se acorda dreptul de a utiliza o altă parte a site-ului lantdental.ro. Folosirea conținutului în alte scopuri decât cele menționate în acord este strict interzisă și se pedepsește conform legislației în vigoare.

3.     Produsele și serviciile oferite de Lant Dental pe site-ul www.lantdental.ro și politica de prețuri

Produsele comercializate pe site-ul lantdental.ro sunt noi, în ambalajul Lant Dental și sunt însoțite de factură fiscală în momentul livrării, conform legislației în vigoare. Vă oferim produsele și serviciile Lant Dental în condițiile respectării prevederilor termenilor și condițiilor și în limita stocului disponibil. În cazul în care un anumit produs nu se mai găsește în stocul Lant Dental sau în oferta curentă sau în cazul în care intervin situații care împiedică livrarea comenzii, ne asumăm dreptul de a nu onora o anumită comandă.

Imaginile prezentate pe www.lantdental.ro sunt cu titlu de exemplu, iar produsele livrate pot diferi de imaginile prezentate.

Prețul la care veți achiziționa produsele și care va apărea pe factură este cel stabilit în confirmarea comenzii dumneavoastră ca fiind comandă fermă.

Prețurile menționate pe site-ul www.lantental.ro includ TVA (9% sau 19% din valoarea produsului, conform legislației în vigoare) și nu includ cheltuielile de livrare, exceptând cazurile în care acest lucru este menționat în mod expres pe lantdental.ro. Chiar dacă depunem în permanentă eforturi pentru urmărirea ofertelor, este posibil ca unele produse să apară pe site cu preț greșit din cauza aplicației informatice. În astfel de cazuri se consideră preț final prețul acceptat de cumpărător în momentul confirmării comenzii ca fiind comandă fermă.

Lant Dental nu oferă nicio garanție, excluzându-le pe cele prevăzute de actuala legislație aplicabilă, cu privire la, dar fără limitare la, funcționarea site-ului www.lantdental.ro, informațiile prezentate, corectitudinea descrierilor menționate, actualizarea conținutului, produsele menționate pe site, corespunderea produselor pentru un anumit scop. 

Conținutul site-ului www.lantdental.ro este creat în colaborare cu partenerii, furnizorii și producătorii colaboratori. Din acest motiv, www.lantdental.ro nu își asumă nicio responsabilitate în ceea ce privește descrierile și specificațiile produselor de pe site, acestea fiind oferite de către reprezentanții fiecărei mărci sau de către colaboratorii agreați de aceștia. Lant Dental și partenerii își rezervă dreptul de a modifica specificațiile tehnice ale produselor fără o notificare prealabilă.

Vă rugăm să acceptați faptul că utilizarea site-ului și achiziționarea produselor și serviciilor se face numai pe propriul risc. Lant Dental are obligația de a permite utilizatorilor dreptul de a renunța unilateral la contract, în condițiile legislației actuale, drept explicat mai jos.

Odată creat contul de client și odată procesată prima comandă, datele furnizate de către dumneavoastră (unde să fie livrată comanda, modalitatea de expediere, modalitatea de plată) sunt salvate, iar aceste setări vor fi reținute și folosite pentru comenzile viitoare, astfel încât să nu mai fiți nevoit să le introduceți de fiecare dată. Asupra acestor date puteți interveni oricând. 

La finalizarea comenzii vă rugăm să vă asigurați că datele furnizate sunt reale și corecte. În cazul în care nu sunt îndeplinite aceste condiții, sunt posibile întârzierea livrării comenzilor și/sau transmiterea greșită a comenzilor. Finalizarea comenzii presupune acordul dumneavoastră de a fi contactat de către un operator Lant Dental pentru confirmarea personală a comenzii (prin e-mail sau la telefon).

Lant Dental poate refuza procesarea unei comenzi și, deci, denunța unilateral contractul în urma unei notificări prealabile adresate clientului, fără a exista obligații între părți și fără că o parte să pretindă daune pentru situațiile care presupun: eșuarea/invalidarea tranzacției online; date incomplete/incorecte ale clientului; activitatea clientului poate aduce daune Lant Dental și partenerilor acesteia; livrări consecutive eșuate; alte motive obiective.

4.     Plata produselor

Plata produselor comandate de pe site-ul www.lantdental.ro poate fi efectuată în mai multe moduri. Alegeți modalitatea care vă este cea mai la îndemână:

 • plata numerar, la livrarea produselor de către curier sau la ridicarea produselor din sediul Lant Dental;
 • plata în tranșe – disponibil exclusiv pentru comenzile care depășesc suma de 5.000 de lei, TVA inclus;
 • plata prin ordin de plată. În acest caz, după plasarea comenzii, veți primi un e-mail cu o factură proforma care trebuie achitată. Livrarea produselor se va face după ce suma aferentă comenzii va fi încasată în contul Lant Dental.


5.    
Livrarea produselor

Livrarea produselor comandate de pe www.lantdental.ro se face pe teritoriul României prin intermediul firmelor de curierat Fan Courier.

Lant Dental acoperă taxa de livrare a produselor pentru comenzile care depășesc suma de 500 de lei, TVA inclus.

Tarifele pentru livrarea produselor prin Fan Courier sunt de 23 lei, cu TVA inclus, pentru comenzile sub 500 de lei.

Termenul de livrare a produselor este cuprins între 24 de ore și 30 de zile lucrătoare. Termenul final de livrare a fiecărui colet va fi comunicat clientului de către un operator Lant Dental în momentul confirmării comenzii că fiind comandă fermă. 

În cazurile în care clientul nu poate fi găsit la adresa menționată pentru livrare, acesta va fi contactat telefonic de către firma de curierat. Recepția produselor presupune acceptul clientului că produsele comandate au ajuns în stare bună. Factura care însoțește coletul constituie contractul de vânzare-cumpărare, conform legislației române aplicabile. Clientul își exprimă acordul explicit la semnarea facturii cu privire la faptul că a primit coletul cu produse care este conform comenzii confirmate. 

Lant Dental își rezervă dreptul de a nu livra sau de a livra cu întârziere comenzile din motive care nu țin de Lant Dental și anume: incendii, explozii, inundații, epidemii, acțiuni guvernamentale, greve, acte de terorism, războaie, proteste, tulburări civile sau alte impedimente de forță majoră, conform legislației românești în vigoare.

Valoarea maximă a daunelor care pot fi plătite de către Lant Dental față de orice client în cazul nelivrării sau livrării necorespunzătoare este valoarea sumei încasate de Lant Dental de la respectivul client.


6.    
Garanția produselor. Reclamații

Lant Dental oferă certificate de garanție sau declarații de conformitate pentru produsele comercializate care sunt transmise odată cu factură fiscală și cu produsele comandate. Lant Dental răspunde de calitatea produselor vândute în perioada de garanție. Condițiile de garanție sunt în conformitate cu Legea nr. 449/2003 și cu O.G. nr. 21/1992. Clientul are obligația să manipuleze, să transporte, să dezambaleze, să depoziteze, să conserve și să utilizeze produsele în conformitate cu specificațiile menționate de Lant Dental sau de furnizori. Lant Dental nu răspunde pentru defecțiunile apărute că urmare a utilizării necorespunzătoare a produselor comandate/ca urmare a nerespectării specificațiilor menționate de Lant Dental sau de producători. 

Reclamațiile trebuie realizate în conformitate cu prevederile menționate în termeni și condiții, în caz contrar acestea nefiind luate în considerare. Reclamațiile se transmit numai în scris (prin e-mail la office @ lantdental . ro sau scrisoare la adresa companiei: Bulevardul Theodor Pallady nr. 51N, Clădirea C6, Corp A, Etaj 3, Birou 323, cod poștal 032258, București). Reclamațiile se pot trimite în termen de cel mult 10 zile calendaristice de la data livrării comenzii, în caz contrar nefiind luate în considerare. Reclamațiile trebuie să fie însoțite de următoarele date cu privire la comandă: numărul comenzii, numărul facturii, numărul coletelor, modalitatea de transport, motivul reclamației, potențialele cauze ale reclamației, pretențiile clientului. Produsul/produsele reclamate trebuie să fie prezentate în ambalajul original împreună cu accesoriile aferente, o copie după factură fiscală, certificatul de garanție în original și chitanța de la curier, dacă este cazul. În cazurile în care reclamațiile se fac fără a fi prezentate documentele menționate mai sus, Lant Dental poate returna produsele solicitantului fără a rezolva problema menționată.

Lant Dental își asumă obligația de a răspunde în termen de maximum 5 zile lucrătoare de la primirea reclamației. Pentru a rezolva reclamația, Lant Dental poate decide: să înlocuiască marfa sau să o returneze, să remedieze marfa reclamată pe cheltuiala sa, să acorde un rabat, să respingă reclamația. 

Reclamațiile nu vor fi luate în considerare în cazurile în care produsele au fost modificate, prelucrate, nu s-au respectat indicațiile producătorului/furnizorului, s-a intervenit asupra lor în orice alt mod etc.

Clienții nu pot pretinde daune-interese în ceea ce privește calitatea produselor livrate de Lant Dental în cazurile în care nu este respectată procedura de reclamație menționată mai sus.


7.    
Returnarea produselor

Lant Dental asigură dreptul clienților de a returna produsele comandate în termen de 14 zile de la primirea coletului, fără penalități și fără a invocă niciun motiv, conform O.G. nr. 130/2000 și Legii nr. 51/2003 cu privire la regimul juridic al contractelor la distanță. Singurele costuri care cad în sarcina clientului sunt cheltuielile directe de returnare a produselor. 

Returnarea produselor se poate face numai după o sesizare trimisă în scris (prin e-mail sau scrisoare) către Lant Dental în termen de 14 zile, iar returnarea produselor se face în același termen de 14 zile. După trecerea celor 14 zile, Lant Dental poate refuza coletul.

Returnarea este posibilă numai atunci când produsele sunt în stare perfectă, inclusiv ambalajul original, etichetele sunt intacte, la fel și accesoriile și consumabilele aferente – acestea nu trebuie să prezinte sub nicio formă semne de uzură, modificări, consum, lovituri, ciobiri, zgârieturi, șocuri etc. Se exceptează viciile ascunse și defectele deja semnalate de către client în corespondența cu Lant Dental. De asemenea, returul trebuie însoțit de documentele cu care a fost livrată comanda: factură, certificatul de garanție etc.

Produsele care constituie un set trebuie returnate ca set. În cazurile în care pachetele au fost desfăcute, acestea trebuie să conțină la retur, în mod obligatoriu, ambalajul original desfăcut, dar nedeteriorat, toate piesele componente – altfel nu sunt îndeplinite condițiile de returnare a banilor.

Ambalajele se consideră a fi parte a produsului.

Pentru a soluționa cât mai repede situațiile cu retururile, Lant Dental acceptă returnarea produselor numai prin curier. Retururile se trimit la adresa: București, Bulevradul Theodor Pallady nr. 51N, Clădirea C6, corp A, etaj 3, birou 323, cod poștal 032258. Lant Dental va returna contravaloarea produsului/produselor returnate în termen de maximum 30 de zile de la data denunțării în scris a contractului. Atât suma înapoiată, cât și condițiile de returnare nu includ cheltuielile cu transportul.


8.    
Calitatea serviciilor de hosting, link-uri către alte site-uri, erori de funcționare

Site-ul www.lantdental.ro este găzduit de serverele unei firme terțe. Compania Lant Dental nu va putea fi făcută responsabilă pentru eventualele erori apărute pe site, indiferent de motivele acestora, acestea referindu-se la: modificări ale site-ului, setări sau actualizări ale scripturilor programate. Lant Dental nu va putea fi făcută responsabilă pentru erorile apărute ca urmare a utilizării anumitor browsere pentru accesarea site-ului lantdental.ro.

Lant Dental nu va putea fi făcută responsabilă pentru calitatea, conținutul sau natura site-urilor la care se ajunge prin legături de pe site-ul lantdental.ro. Răspunderea pentru site-urile respective le revine integral proprietarilor site-urilor respective.


9.    
Abonarea și dezabonarea la/de la newsletter

Abonarea și dezabonarea la/de la newsletterul periodic editat și expediat de Lant Dental sunt voluntare și gratuite. Acestea implică acceptarea termenilor și condițiilor de utilizare descrise în prezentul document.

Lant Dental utilizează platforma MailerLite pentru trimiterea newsletterelor.

Newsletterele trimise de Lant Dental nu sunt nesolicitate și respectă prevederile legale privind comerțul electronic cu privire la comunicarea comercială, prevederi stabilite de legile românești și internaționale.

Primirea newsletterului periodic necesită completarea unui formular de către client și acceptarea și semnarea documentului (dacă e formular tipărit), sau confirmarea abonării pe e-mail. 

Datele colectate de la clienți în scopul editării și trimiterii newsletterului sunt folosite de Lant Dental numai în limita politicii de confidențialitate. 

Lant Dental este înregistrat în Registrul Operatorilor de date cu caracter personal sub numărul 30197.

Dezabonarea de la newsletter este posibilă în orice moment, gratuit și voluntar, prin apăsarea link-ului de dezabonare existent la finalul fiecărui newsletter trimis de Lant Dental. De asemenea, dezabonarea se poate face ca urmare a trimiterii unei solicitări scrise în acest sens pe adresa de e-mail office @ lantdental . ro. Renunțarea la primirea newsletterului gratuit nu presupune automat și renunțarea la acceptul dat pentru acest document.

Lant Dental are dreptul de a selecta persoanele cărora le va livra newsletterul periodic, dar și dreptul de a șterge din baza de date clienții care și-au exprimat această preferință fără niciun angajament ulterior din partea companiei sau fără a trimite o notificare prealabilă în acest sens.


10. 
Politica de confidențialitate

Lant Dental colectează date cu caracter personal pe paginile site-urilor sale numai cu acordul voluntar al clienților în scopuri de:

 • Validare, confirmare, facturare și expediere a comenzilor către clienți;
 • Soluționare a problemelor cu privire la comenzi, contracte, newsletter, produse sau servicii achiziționate de către clienți;
 • Asigurarea accesului clienților la serviciile oferite de Lant Dental;
 • Trimitere periodică a newsletterului prin utilizarea poștei electronice (e-mail sau SMS) sau/și prin apel telefonic;
 • Contactare a clienților la cererea lor expresă sau în ceea ce privește relația cu clienții;
 • Creare a statisticilor pentru uzul Lant Dental.

Odată plasată o comandă pe site și/sau odată abonat pentru primirea newsletterului periodic, clientul este de acord ca Lant Dental să colecteze și să administreze datele sale cu caracter personal, în condițiile și cu respectarea Regulamentului General (UE) nr. 679/2016, privind Protecția Datelor Personale. Dacă un client nu este de acord cu prelucrarea datelor personale, acesta are dreptul de a nu utiliza/de a nu accesa site-ul www.lantdental.ro și de a nu oferi date cu caracter personal.

Lant Dental garantează faptul că respectă drepturile conferite de Regulamentul General (UE) nr. 679/2016, privind Protecția Datelor Personale, de Legea nr. 365/2002 privind comerțul electronic, dar și de O.G. nr. 130/2000 cu privire la protecția consumatorilor la încheierea și executarea contractelor la distanță, cu modificările ulterioare.

Lant Dental acordă clienților dreptul de a obține, prin intermediul unei cereri scrise, datate și semnate și în mod gratuit:

 • Recunoașterea faptului că datele cu privire la client sunt sau nu sunt prelucrate de Lant Dental;
 • Actualizarea, completarea, rectificarea, blocarea sau ștergerea datelor, în funcție de fiecare caz în parte.

Orice client Lant Dental poate renunța, în mod gratuit și fără nicio justificare, la prelucrarea datelor personale. Pentru aceasta este necesară trimiterea unei solicitări scrise care să fie datată și semnată.

Pentru a îmbunătăți serviciile oferite de Lant Dental și în scop statistic, compania poate să colecteze involuntar date cu privire la adresa IP, ora accesării site-ului, locul din care se accesează site-ul, numele și versiunea browserului de Internet, sistemul de operare, dar și alți parametri. Lant Dental nu va accesa date care nu respectă prevederile legale în vigoare sau care ar putea aduce daune clienților săi.

Politica de confidențialitate a Lant Dental se raportează numai la datele furnizate voluntar de către fiecare client exclusiv pe site-ul www.lantdental.ro. Lant Dental nu poate fi făcută răspunzătoare pentru politica de confidențialitate a oricăror alți terți la care se poate ajunge prin intermediul legăturilor, indiferent de natura acestora, în afara site-ului lantdental.ro.

Lant Dental își asumă obligația de a utiliza datele clienților numai cu respectarea scopurilor menționate și numai în acord cu legislația în vigoare. De asemenea, Lant Dental își asumă obligația de a nu face publică, de a nu închiria, de a nu licenția, vinde sau transfera baza de date care conține date cu caracter personal ale clienților vreunui terț care nu este implicat în realizarea scopurilor menționate.

Excepțiile de la mențiunile din paragraful anterior sunt constituite de cazurile în care transferul, accesarea sau utilizarea datelor sunt solicitate de organe abilitate în cazurile prevăzute de legile aplicabile la momentul producerii evenimentului.

Lant Dental asigura clienții că datele personale care sunt colectate prin intermediul formularului de comandă sunt folosite numai pentru rezolvarea problemelor sesizate de client, urmând că apoi să devină date exclusiv statistice.

Lant Dental nu poate fi făcută răspunzătoare pentru defecțiunile care pot compromite securitatea serverelor pe care sunt stocate bazele de date care conțin date cu caracter personal.


11. 
Limitele responsabilității

Apariția pe www.lantdental.ro a oricărui nume de marcă înregistrată nu poate fi considerată reclamă pentru compania respectivă.

Lant Dental nu poate fi făcută responsabilă și nu poate fi învinuită pentru pagubele apărute ca urmare a utilizării informațiilor apărute pe site-ul sau ca urmare a achiziționării produselor prin intermediul site-ului lantdental.ro.

Lant Dental monitorizează în permanență și actualizează securitatea site-ului și mijloacele de comunicare pentru site-ul său, www.lantdental.ro, însă Lant Dental nu poate garanta că acestea nu pot avea viruși. Pentru protecția dumneavoastră, vă recomandăm să utilizați un program antivirus atunci când accesați site-ul. 

Informațiile de pe lantdental.ro sunt oferite clienților cu bună credință, din surse pe care Lant Dental le consideră a fi de încredere. Totuși, în cazurile în care constatați că, prin anumite postări, se încalcă dispozițiile cu privire la respectarea legii privind drepturile de autor, vă rugăm să ne înștiințați în ce mai scurt timp posibil, la adresa de e-mail office @ lantdental . ro. Ca urmare a solicitării, vom demara toate acțiunile necesare rezolvării situației prin măsurile legale aplicabile. 

Lant Dental nu poate garanta că informațiile prezente pe site-ul său sunt complete, specifice, exacte, obiective etc., de aceea vă rugăm să nu vă bazați pe ele pentru niciun scop. Opiniile, articolele, părerile, recenziile, topurile etc. sunt asumate în întregime și în exclusivitate de autorii lor sau de furnizorii de informații și nu implică responsabilitatea solidară a Lant Dental. 

Puteți să utilizați informațiile de pe site exclusiv în scop personal. Pentru alte scopuri trebuie să dețineți acordul scris al Lant Dental, nefiind posibilă utilizarea conținutului Lant Dental în alte condiții, aici intrând sub incidența legii drepturilor de autor.

Clienții care accesează, utilizează, comandă de pe lantdental.ro, se înscriu la newsletterul Lant Dental etc. acceptă faptul că fac aceste lucruri exclusiv pe propria răspundere. Lant Dental nu poate fi făcută responsabilă pentru nicio acțiune sau inacțiune a unui client/potențial client ca urmare a accesării și utilizării posibilităților oferite de Lant Dental.

Clienții care accesează site-ul lantdental.ro nu au dreptul de a utiliza, de a descărca, de a modifica sub nicio formă conținutul, de a reproduce conținutul, de a copia, de a transfera orice informație de pe site fără acordul scris al Lant Dental.

12.  Soluționarea conflictelor

Conflictele apărute între clienți și Lant Dental sunt rezolvate pe cale amiabilă. În cazurile în care acest lucru nu este posibil, Lant Dental recurge la posibilitățile oferite de prevederile legale aplicabile domeniului. Prima cale de soluționare a conflictelor este medierea. În cazurile în care eșuează această cale, Lant Dental apelează la instanțele românești.

13.  Furnizorii Lant Dental

Lant Dental deține, pentru produsele comercializate pe site-ul www.lantdental.ro, contracte de distribuție cu producătorii, importatorii și furnizorii menționați pe site. Aceștia garantează pentru deținerea tuturor drepturilor de autor și de difuzare pe teritoriul României, pentru calitatea produselor, pentru autenticitatea mărcilor etc. 

14.  Interactivitatea

Lant Dental organizează periodic promoții, concursuri, campanii pe care le menționează pe site-ul www.lantdental.ro și/sau în newsletterele trimise periodic către abonați. 

Condițiile și regulamentele sunt stabilite fie unilateral, de către Lant Dental, fie în colaborare cu furnizorii. Caracterul special al promoțiilor, concursurilor, campaniilor este aplicabil comenzilor care respectă pe deplin regulile menționate pe site sau în newsletter, în perioada stabilită de organizator și numai în limita stocurilor disponibile. Lant Dental nu poate garanta disponibilitatea în stoc a produselor pe întreaga perioadă de desfășurare a promoțiilor, concursurilor, campaniilor și poate dispune încheierea/inactivarea unei campanii fără a notifica în prealabil clienții.

În cazurile în care clienții înscriși la newsletterul Lant Dental se dezabonează de la primirea newsletterului, acest lucru nu presupune inclusiv renunțarea la termenii și condițiile site-ului lantdental.ro.

15.  Comunicarea pe www.lantdental.ro

Persoanele care vor folosi o adresă de e-mail falsă sau care vor transmite mesaje și comunicări de orice natură în numele unei alte persoane fizice și/sau juridice vor fi raportate organelor abilitate să soluționeze astfel de cazuri. Lant Dental nu poate fi făcută răspunzătoare și nu poate fi obligată la plata niciunei despăgubiri sau a daunelor-interese ca urmare a comunicărilor de acest fel. 

16.  Frauda

Lant Dental nu solicită niciodată clienților sau potențialilor clienți prin niciun mijloc de comunicare (telefon, e-mail, SMS etc.) date cu privire la conturile bancare, parole personale, informații confidențiale etc. În cazurile în care clienții sau potențialii clienți divulgă astfel de date către terți, aceștia poartă în exclusivitate răspunderea pentru aceste acțiuni. Lant Dental nu poate fi făcută răspunzătoare sub nicio formă de prejudiciile produse ca urmare a divulgării informațiilor descrise mai sus.

În cazurile în care clienții sau potențialii clienți au cunoștință de tentative de fraudă, sunt rugați să înștiințeze cât mai curând posibil Lant Dental printr-o notificare la adresa de e-mail office @ lantdental . ro.

Lant Dental nu promovează SPAM-ul.

Toate tentativele de fraudă sau fraudele vor fi pedepsite în conformitate cu legislația aplicabilă la momentul săvârșirii faptelor. Acestea pot constitui, dar nu se limitează la: copierea neautorizată a conținutului/a unor părți din conținutul site-ului www.lantdental.ro, accesarea informațiilor cu privire la clienții Lant Dental, tentativele de prejudiciere a performanțelor serverelor www.lantdental.ro, deturnarea conținutului livrărilor către terți etc. 

17.  Contact

Lant Dental pune la dispoziția clienților și a potențialilor clienți date complete și corecte de identificare și contactare. 

Plasând o comandă sau înscriindu-se la newsletterul Lant Dental, clientul îi oferă posibilitatea Lant Dental de a-l contacta prin mijloacele menționate și pentru care și-a dat consimțământul: telefon, e-mail, SMS.

Lant Dental permite clienților și potențialilor clienți accesarea site-ului www.lantdental.ro, utilizarea informațiilor disponibile în mod gratuit pe site, accesarea paginilor, trimiterea e-mailurilor și notificărilor către Lant Dental etc. având la dispoziție modalitățile electronice, telefonice sau orice alt mod de comunicare pus la dispoziție de către Lant Dental. În aceste condiții, clientul sau potențialul client este de acord să primească din partea Lant Dental mesaje ca răspuns la solicitări prin modalitățile de comunicare menționate mai sus, dar incluzând și anunțuri și oferte pe site-ul lantdental.ro.

18.  Forța majoră și cazul fortuit

Lant Dental sau clienții săi nu pot fi trași la răspundere pentru neexecutarea totală sau parțială sau executarea cu întârziere a obligațiilor lor dacă acestea au fost cauzate de forța majoră.

Partea care invocă evenimentul de forță majoră este obligată să aducă la cunoștință celeilalte părți, imediat și în mod complet, producerea evenimentului de forță majoră. De asemenea, partea care invocă evenimentul este obligată să ia, imediat, toate măsurile care sunt disponibile pentru limitarea/înlăturarea consecințelor evenimentului menționat.

În cazurile în care forța majoră nu încetează în termen de 15 zile de la data aducerii la cunoștință a evenimentului, fiecare parte are dreptul de a denunța unilateral contractul, fără a pretinde daune-interese. 

Forța majoră va fi probată în conformitate cu prevederile legale în vigoare la data producerii evenimentului.

19.    Feedback

Așteptăm întrebările, sugestiile, recomandările dumneavoastră pe adresa de e-mail office @ lantdental . ro. 

Toate informațiile, detaliile, comentariile, părerile, sugestiile, ideile, comunicările pe care le transmiteți către și cu privire la Lant Dental devin proprietate a S.C. Lant Dental S.R.L. de la data transmiterii acestora, pe orice cale de comunicare.

Apreciem toate mesajele pe care le primim cu privire la companie, funcționalitatea site-ului, idei de promoții și campanii, modalități de îmbunătățire a experienței dumneavoastră cu www.lantdental.ro etc. De aceea vă rugăm să ne transmiteți, ori de câte ori aveți ceva să ne comunicați, mesajele dumneavoastră. Vă asigurăm că veți primi un răspuns din partea noastră în cel mult 10 zile lucrătoare. 

20.    Dispoziții finale

Lant Dental are dreptul de a aduce modificări oricăror prevederi menționate în acest document, structurii site-ului www.lantdental.ro, dar și oricăror altor conținuturi deținute de Lant Dental, fără a notifica în prealabil clientul. 

În virtutea termenilor și condițiilor descrise în acest document, Lant Dental nu va putea fi făcută responsabilă pentru erorile apărute pe site inclusiv din cauza modificărilor descrise mai sus, dar și oricărui conținut modificat/adăugat/șters de pe site-ul www.lantdental.ro. 

Lant Dental are dreptul de a introduce pe site-ul www.lantdental.ro, dar și în newsletterul Lant Dental bannere publicitare de orice natură și/sau link-uri către orice alte pagini ale site-ului, respectând prevederile legale în vigoare. 

În cazurile în care una dintre clauzele descrise în prezentul document va fi considerată nulă sau nevalidă, acest lucru nu va duce automat la invalidarea celorlalte clauze ale prezentului document.

Clientul Lant Dental acceptă termenii și condițiile prezentului document odată cu plasarea unei comenzi pe site și/sau odată cu abonarea la newsletterul Lant Dental. Valoarea plasării unei comenzi sau a abonării la newsletter este egală valorii unui contract valabil încheiat. 

Alte probleme în legătură cu Lant Dental, care nu sunt descrise în prezentul document, vor fi rezolvate pe cale amiabilă în termen de cel mult 30 de zile lucrătoare de la momentul sesizării în scris a problemelor de către client.

În cazurile în care rezolvarea problemelor nu este posibilă în termenul și prin modalitatea menționate anterior, competența soluționării revine unei instanțe de judecată române sau unui alt organism de rezolvare a problemelor. 

© LANT DENTAL | SC Lant Dental S.R.L.

Cea mai recentă actualizare: 25 ianuarie 2024.

WhatsApp Chat WhatsApp Chat