Vă doriți un flux complet automatizat pentru reprocesarea instrumentelor în clinică, dar nu aveți buget suficient? 
Vă prezentăm oferta noastră limitată pentru echiparea cabinetului cu o mașină automată de spălat, termodezinfectat și uscat instrumente stomatologice Hydrim C61WD G4.

Am echipat nenumărate clinici și cabinete stomatologice cu mașini automate de spălat și termodezinfectat instrumente medicale Hydrim și spunem cu mândrie că am contribuit la schimbarea în bine a unor vieți. Ne referim la viețile asistentelor responsabile cu reprocesarea instrumentarului, a medicilor, a proprietarilor de clinici și a pacienților. Folosirea unei mașini de spălat și termodezinfectat instrumente vine la pachet cu regrete? Da – că nu a fost făcut pasul acesta mai devreme. ;)

În domeniul promovării mașinilor automate de spălat și termodezinfectat instrumente am făcut muncă de pionierat și educație. Am scris articole, am luat interviuri medicilor, am cerut feedback asistentelor, am verificat ghidurile de bune practici din alte țări europene. Lucrurile au început să se schimbe în bine și deschiderea medicilor este acum mai mare pentru soluții de automatizare

Cât din ce știm despre reprocesarea automată a instrumentelor stomatologice este mit, și cât este realitate? Citiți mai jos o selecție cu cele mai frecvente mituri descoperite de noi în munca de zi cu zi. 


Mit. Mașina automată de spălat și termodezinfectat este potrivită doar pentru clinicile mari, cu multe unituri.
Realitate. Mașinile sunt potrivite pentru orice cabinet care își dorește să îmbunătățăească fluxul de lucru, indiferent de numărul de medici, asistente sau pacienți. Am instalat mașinile în clinici cu mai multe unituri, în care se lucrează în ture, cu mai multe etaje și cu mașină pe fiecare etaj. Dar am instalat și în cabinete mici, la parter de bloc, unde lucrează un medic și o asistentă. Indiferent cât de multe instrumente se reprocesează într-o unitate medicală care asigură intervenții stomatologice, instalarea unei mașini automate de spălat și termodezinfectat scutește timp, efort, riscuri legate de reprocesare. Cu atât mai mult în cazul cabinetelor mici, o mașină preia procese care altfel ar fi revenit unei ființe umane.

Mit. O mașină de spălat vase este la fel de bună ca una pentru instrumente.
Realitate. O mașină de spălat vase nu poate lua rolul unei mașini automate de spălat și termodezinfectat instrumentar. Este interzis să aveți în cabinet o mașină de spălat vase pe care să o folosiți în alt scop decât... spălarea vaselor și care – oricum – nu trebuie să fie amplasată în camera de sterilizare. Potrivit legislației internaționale, dar și celei naționale (Ordinul nr. 1.761/2021) mașina pe care o folosiți la reprocesare trebuie să fie încadrată ca dispozitiv medical, și nu electrocasnic. Aceasta trebuie să respecte standardul internațional pentru dispozitive medicale EN-ISO 15883-1. 

Mit. O baie cu ultrasunete face același lucru ca o mașină de spălat.
Realitate. Baia cu ultrasunete asigură doar o etapă intermediară în tot procesul de curățare. Mai mult, după ce scoateți instrumentele din baia cu ultrasunete, este obligatoriu să le spălați, dezinfectați, clătiți și uscați – lucruri pe care baia cu ultrasunete nu le face. Abia după asta puteți trece la etapa următoare.

Mit. Nu este necesar ca instrumentele să fie supuse unei activități atât de laborioase precum o face mașina de spălat. E suficient să clătim instrumentele un pic sub jet de apă, să le ștergem și să le punem direct la sterilizat – modul suprem de omorâre a microorganismelor.
Realitate. Dacă instrumentele nu sunt temeinic spălate, dezinfectate, clătite și uscate anterior procesului de sterilizare, atunci autoclavarea este complet periclitată. Sterilizarea corectă are loc doar atunci când pe instrumente nu există urme de materie organică sau anorganică, resturi de detergent sau dezinfectant sau picături de apă. De aceea, a avea instrumente perfect curățate, dezinfectate, clătite și uscate reprezintă premisă obligatorie pentru etapa finală de sterilizare.

Ofertă limitată mașină automată de spălat și termodezinfectat instrumente stomatologice Hydrim, accesorii și detergent la preț accesibil

În continuare, vă propunem o ofertă limitată gândită pentru echiparea unei clinici sau unui cabinet stomatologic.  Ați văzut din expunerea de mai sus că mărimea unității medicale este absolut irelevantă când vine vorba de automatizarea proceselor de spălare, dezinfectare și uscare a instrumentelor.

Din experiența noastră, ca să începeți să folosiți o mașină de spălat și termodezinfectat, aveți nevoie de:
  1. Mașina propriu-zisă Hydrim C61 WD G4 (C61WD-D02)
  2. Un coș mare în care veți amplasa instrumentele ce urmează să fie reprocesate – orice tip de instrumente așezate orizontal (01-113545)
  3. Un raft pentru poziționarea instrumentelor pe verticală – în special instrumente solide și drepte (01-113255)
  4. Un raft pentru poziționarea instrumentelor cu articulație – în special pense, portace, forfecuțe (01-110409S)
  5. Detergent pentru etapele de pre-spălare, spălare și clătire (CS-HIPC-U).

  • Dacă ar fi să cumpărați la preț standard echipamentul și accesoriile necesare, prețul ar fi  de € 9.549,22, preț final, cu TVA inclus.
  • Pentru că dorim să contribuim la echiparea cu soluții complet automatizate a cât mai multor cabinete și clinici stomatologice, venim în întâmpinarea dvs. cu toate echipamentele și accesoriile menționate mai sus, asupra cărora aplicăm o reducere de € 1.633,70
  • Astfel, prețul final cu TVA pentru mașină și accesoriile necesare automatizării procesului de spălare și termodezinfectare devine € 7.915,52. Prețul final în lei va fi facturat la cursul de 5,2 lei/euro.
Dacă vă doriți de mult timp o mașină de la noi pentru spălare și termodezinfectare a instrumentelor, acum este un moment bun să o instalați în clinică.
Prețul redus este agreat cu producătorul și este asigurat doar pentru un număr limitat de unități.


Așa cum v-am obișnuit, dacă aveți nevoie de informații sau confirmări, suntem la un telefon distanță: 0749.850.171.