De ce sunt autoclavele rapide StatimTM diferite?

Sterilizatoarele rapide Clasă S StatimTM respectă cerințele standardului internațional în sterilizare EN 13060. Mai mult decât atât, dumneavoastră puteți verifica și valida zilnic ciclurile de sterilizare în StatimTM cu ajutorul dispozitivelor de testare PCD (Process Challenge Devices). Inginerii de la SciCan au proiectat un dispozitiv Helix care face ca StatimTM să fie singurul autoclav din clasa S care își poate dovedi eficiența prin mijloace biologice și mecanice. Având validarea zilnică, sunteți sigur că StatimTM corespunde provocării de a vă asigura dumneavoastră, personalului și pacienților dumneavoastră protecție împotriva infecţiilor asociate asistenţei medicale în unităţile sanitare de la instrumentele contaminate.

Autoclave rapide, compacte și fiabile

Autoclavele compacte StatimTM Clasă S sunt suficient de rapide încât să asigure sterilizarea instrumentelor între pacienți. Un ciclu de sterilizare complet pentru StatimTM 2000S și StatimTM 5000S durează doar 8, respectiv 11 minute. Casetele ușoare, cu pereți subțiri asigură încălzire și răcire rapide, reducând astfel timpul general de procesare a instrumentelor.

Cum funcționează sterilizatoarele Clasă S StatimTM

Când apăsați butonul START, generatorul de abur se încălzește la temperatura optimă, iar un volum prestabilit de apă distilată este pompat în interior și transformat în aburi. Apoi, un val de abur este injectat în camera de presiune și în caseta încărcată cu instrumente ce trebuie sterilizate. Aerul este purjat în timp ce valurile de abur circulă prin casetă și sunt expulzate continuu într-un vas de condensare. După terminarea ciclului, în funcție de programul de sterilizare selectat, pornește un mic compresor de aer care usucă și răcește rapid instrumentele. Sistemul StatimTM sterilizează complet instrumentele conform standardelor internaționale. Autoclavul rapid StatimTM utilizează apă distilată proaspătă la fiecare ciclu, împiedicând acumularea de rugină și a altor posibili contaminanți.

Blând cu instrumentele

Autoclavele Clasă S StatimTM prelungesc durata de viață a instrumentelor scumpe și delicate, cum ar fi oglinzi de fotografie, piese de mână, turbine, accesorii sau instrumente care necesită o sterilizare delicată și/sau un timp scurt de sterilizare. Sistemul de injecție a aburului al autoclavului StatimTM asigură consistența temperaturii și elimină aerul care provoacă oxidare în autoclavele convenționale. Încălzirea și răcirea rapide reduc dramatic expunerea instrumentelor la căldură. De asemenea, o pompă de aer încorporată aduce în permanență în casetă aer uscat filtrat, reducând și mai mult umiditatea.