Am închis înscrierile la workshopul Adițiile cu os autogen prin tehnica Khoury, ediția a II-a, susținut de Dr. Cristian Rotaru la București.
Vă invităm să vă abonați la newsletter pentru a primi informații despre următoarea ediție pe care o organizăm.


Vineri | 30 octombrie 2020 | orele 08.30 - 14.00
JW Marriott Grand Hotel, Salon A, București

Tehnica Khoury workshop

Adițiile cu autogrefă de os prin tehnica Khoury
Practicarea tehnicilor chirurgicale de adiție osoasă ar trebui să fie corelată cu o cunoaștere amănunțită a fiziologiei și anatomiei defectului osos ce urmează a fi regenerat, precum și cu însușirea și aplicarea clinică corectă a principiilor de bază a tehnicilor de adiție.
Osul autogen este încă privit ca "standardul de aur" al materialelor de adiție, calitățile lui regenerative nefiind încă egalate de materialele de substituție actuale, iar folosirea lui în chirurgia orală modernă pentru augmentări osoase ar trebui să fie frecventă.

Obiectivele cursului:
  1. Să prezinte un set de reguli si recomandări generale, după care ar trebui să ne ghidăm când practicăm adiții osoase pentru a obține rezultate constante și previzibile.
  2. Să se discute diferitele caracteristici clinice ale defectelor osoase ce trebuie regenerate și să clasifice aceste defecte osoase în funcție de complexitatea procedurii de adiție ce trebuie practicată. 
  3. Să prezinte avantajele utilizării osului autogen pentru adiții osoase.
  4. Să se discute pe marginea cazurilor prezentate.

Partea practică se va concentra pe:
  • Prezentarea în amănunt și exemplificarea pe mandibulă de porc a tehnicii de adiție osoasă cu os autogen prin tehnica Khoury.
  • Fiecare participant va recolta cu piezotomul Acteon Cube un fragment de corticală de pe mandibula de porc, va colecta os autogen cu un scraper de os Meta, va fixa apoi corticala osoasă cu sistemul de șuruburi de la Stoma și va practica tehnici de sutură folosite în procedurile de adiție osoasă cu fire de sutură 6/0.

Program

08.30 - 09.00 - înregistrarea participanților și welcome coffee break
09.00 - 10.30 - partea teoretică
10.30 - 11.00 - coffee break
11.00 - 13.00 - partea practică
13.00 - 14.00 - prânz

Dr. Cristian Rotaru
Lector
Dr. Cristian Rotaru, chirurg oro-maxilo-facial

Dr. Cristian Rotaru a urmat cursurile Facultății de Stomatologie din cadrul Universității de Medicină și Farmacie "Carol Davila" București de unde a absolvit în anul 2005.
În 2013 a obținut licența de medic generalist după ce a absolvit Facultatea de Medicină Generală din cadrul Universității de Medicină și Farmacie "Carol Davila" București.
În 2014 a devenit medic specialist chirurg oro-maxilo-facial după promovarea examenului de medic specialist.
Practica sa privată este limitată la chirurgie orală, implanturi dentare, adiții osoase și de țesut moale și, de asemenea, chirurgie ortognată.
Este Xpert al prestigioasei platforme DentalXP și membru al SSER și ESCD.
Dr. Cristian Rotaru susține prezentări legate de refacerea volumului de os în vederea inserării implanturilor dentare, implanturi dentare postextracționale, refacerea volumului gingival periimplantar.



- Taxa de înscriere include participarea la prezentare teoretică, hands-on la partea practică, materialele, utilizarea instrumentelor și a echipamentelor în timpul workshopului, coffee break. 
- Rezervarea locului se asigură după plata integrală a taxei de participare într-o singură tranșă.
- Desfășurarea evenimentului se face cu respectarea regulilor de protecție sanitară, conform măsurilor legale în vigoare.
- Lant Dental nu va restitui taxa de participare din motive care nu țin de organizator.
- La eveniment vor participa maxim 20 de persoane, aflate la distanță de minimum 2 metri unul față de celălalt, cu purtarea măștii de protecție.
- Toate instrumentele, echipamentele și suprafețele de lucru dedicate evenimentului vor fi dezinfectate în prealabil și pregătite pentru utilizare conform măsurilor legale în vigoare.
- În funcție de evoluția evenimentelor, Lant Dental își rezervă dreptul de a modifica ziua, ora și locația evenimentului. 


Cu respect, Liliana Lefter
Event Manager | Lant Dental