Pe 25 septembrie, după nopți nedormite de griji, am reușit să organizăm cu succes primul nostru workshop de anul acesta. Deși am mai organizat nenumărate evenimente până acum, ediția aceasta ne-a încărcat cu emoții din cauza imprevizibilului și necunoscutului atât de prezente. Cu câteva zile înainte de eveniment, doi medici deja înscriși ne-au rugat să le permitem să vină la ediția din 30 octombrie din motive deja celebre. De atunci am simțit cum controlul pe care eram atât de obișnuiți să îl avem în propriile mâini, ne scăpa printre degete.
Din fericire, ziua de vineri a decurs cum nu se poate mai bine și suntem recunoscători pentru modul în care decurs evenimentul. 

Subiectul principal al workshopului a fost modul în care realizăm adițiile cu os autolog prin tehnica de fixare a blocurilor de os, cunoscută mai bine ca tehnica Khoury. Tehnica Khoury a fost dezvoltată de Prof. Fouad Khoury împreună cu producătorul de instrumente dentare Stoma din Germania, care a și patentat acest tip de microșuruburi.
De ce sunt microșuruburile de la Stoma diferite față de alte instrumente de fixare și de ce costă atât cât costă?
  1. Micro șuruburile Stoma sunt create dintr-un aliaj special de inox/oțel medicinal, ceea ce face imposibilă osteointegrarea lor. Asta înseamnă că după ce osul nou este format, veți îndepărta cu ușurință șuruburile, fără să traumatizați osul nou format.
  2. Folosirea tehnicii Khoury în augmentările de os este metoda care presupune cel mai mic și mai ieftin necesar pentru intervenții. Aveți nevoie doar de setul inițial complet + osul pacientului. Pentru următoarele intervenții veți comanda doar microșuruburile necesare.
  3. Tehnica Khoury, prin folosirea exclusiv a osului pacientului, îi oferă chirurgului acces la o metodă de augmentare sigură și previzibilă. Osul pacientului este recunoscut de organism ca os vital și este osteointegrat facil. 

Micro șuruburile oferă:
Aplicații posibile extinse datorită diametrului mic al capătului micro șurubului;
Stabilitatea ridicată pentru micro șuruburile cu diametru redus de 1,0 și 1,2 mm;
Lungimi variabile ale micro șuruburilor, de la 4 la 14 mm;
Manevrare simplă și sigură;
Fixare sigură a micro șuruburilor grație structurii corpului chiar și în cazul transplanturilor de os foarte fin.
Microșuruburile Khoury dezvoltate de Stoma sunt destinate utilizării în următoarele tehnici de augmentare:
augmentare osoasă laterală;
augmentare osoasă orizontală;
augmentare osoasă 3D prin tehnica tunelizării.

Atât la partea teoretică, cât și la cea practică, participanții au aflat informații necesare pentru a putea practica în siguranță această tehnică în cabinet. Medicii au discutat despre succes, eșecuri, complicații și managementul lor.
- Le mulțumim medicilor participanți care au avut încredere în noi, în lector și în partenerii noștri și au ales să fim împreună la acest workshop.
- Îi mulțumim lectorului, domnul doctor Cristian Rotaru, care a avut încredere în noi și și-a pus la dispoziție cu generozitate experiența pentru a le explica participanților tehnica Khoury în adițiile de os autolog.
- Îi suntem recunoscători furnizorului nostru de instrumente dentare – Stoma – cei care au pus la dispoziție kiturile de instrumente, inclusiv kiturile patentate de microșuruburi cu diametru de 1 mm pentru fixarea blocurilor de os în tehnica Khoury.
- Le mulțumim furnizorilor noștri Meta și Medipac, cei care ne-au pus la dispoziție recoltatoarele de os autolog Safescraper și firele de sutură folosite la workshop.
- Le mulțumim partenerilor noștri DDI și HTP, cei care au fost alături de noi și de medici cu echipamentele necesare pentru recoltarea blocurilor de os și fixarea acestora.
- Le mulțumim gazdelor noastre de la Marriott care au avut grijă ca noi toți să avem o experiență plăcută în timpul petrecut acolo.
- Mulțumim echipei Lant Dental, celor care au fost prezenți la eveniment și celor care ne-au susținut din backstage. 
    




Urmează ediția din 30 octombrie, la care vom folosi toată experiența pe care am acumulat-o pe 25 septembrie. Depunem toate eforturile pentru a le oferi medicilor care au încredere în noi produse și servicii premium. 

Pentru mai multe fotografii de la eveniment, click aici: Lant Dental