Inspirați de colegii noștri de la Coltene cu subiectul curățeniei de primăvară, ne-am gândit să vă scriem despre etapa următoare "curățeniei" instrumentelor stomatologice și anume, sterilizarea.

Sterilizarea reprezintă ultima etapă în procesul de decontaminare a instrumentarului medical într-o clinică. Este un pas obligatoriu pentru aproape toate instrumentele stomatologice reutilizabile în cabinet.

SciCan a introdus de puțin timp un sterilizator nou în cabinetele medicale - autoclavul Bravo de Clasă B, cu dimensiuni de 17, 21 sau 28 de litri.
Spre deosebire de generațiile mai vechi, noul sterilizator poate fi conectat la internet prin wi-fi sau cablu, astfel încât să aveți acces de oriunde și oricând la informațiile despre ciclurile sterilizatorului.

Autoclavul cu abur Clasa B este gestionat integral de un microprocesor. Facilitățile sterilizatorului pot fi accesate rapid prin intermediul ecranului LCD intuitiv, care oferă diferite posibilități de configurare în funcție de preferințele utilizatorului.

Autoclavul Bravo G4 capacități 17, 21 sau 28 de litri de la SciCan dispune de un sistem foarte avansat de vid fracționat, care asigură scoaterea completă a aerului chiar și din piese cu lumeni și poroase și printr-o fază de uscare finală în condiții de vid eficace, capabilă să elimine orice urmă de umiditate, indiferent de încărcătură.
Sistemul exclusiv de generare a aburului, circuitul hidraulic eficace și gestiunea electronică (integrată de senzori de înaltă precizie) garantează, la rândul lor, o viteză mare de execuție a procesului și o stabilitate excelentă a parametrilor termodinamici.

De asemenea, sistemul de autoevaluare a procesului (Process Evaluation System) monitorizează constant și în timp real toți parametrii „vitali” ai mașinii, garantând siguranță absolută și un rezultat perfect.

Dispozitivul oferă utilizatorului 6 programe de sterilizare (dintre care unul complet programabil), toate cu uscare personalizabilă și optimizate pentru sterilizarea eficace a diferitelor tipuri de încărcături (instrumente și materiale) utilizate în domeniul medical.

Rămânând fidelă tradiției SciCan, noua gamă de autoclave dispune de cele mai complete și mai avansate sisteme de siguranță disponibile astăzi pe piață, pentru a proteja utilizatorul în cazul oricăror eventuale anomalii de funcționare, electrice, mecanice, termice sau funcționale.