Despre decontaminare, dezinfecție și sterilizare prin proceduri și protocoale validate tehnologic, la standarde internaționale


tehnologia proceselor | monitorizarea proceselor | validarea proceselor
aspecte microbiologice, tehnice și legale

noi norme europene în vigoare


Organizator:
Lant Dental
Lector eveniment: Joachim Metzing, șeful departamentului pentru aplicații tehnice | GKE
Locație: București, JW Marriott Grand Hotel
Program: 08.30-16.00
Eveniment susținut în limba engleză, cu traducere consecutivă în limba română



Obiectivele seminarului
Intervențiile în medicina stomatologică implică multe riscuri și respectarea unor proceduri și protocoale stricte pentru asigurarea calității actului medical și siguranței pacientului.

Metodele chirurgicale și, deci, complexitatea dispozitivelor medicale care sunt curățate și sterilizate s-au schimbat semnificativ în ultimii 20 de ani. În ultimii ani sunt încurajate procesele de curățare mecanică în detrimentul celor manuale. Tehnologia dispozitivelor medicale a devenit din ce în ce mai complexă, timp în care standardele pentru procesele de curățare sunt încă în curs de dezvoltare. Asigurarea reproductibilității proceselor de curățare este critică în special din acest motiv, din moment ce procesele nu au fost studiate sau standardizate suficent, dar monitorizarea de rutină trebuie să fie una adecvată.

Odată cu procesele de sterilizare cu abur, timpii de sterilizare au fost reduși drastic, ceea ce înseamnă că mai multe instrumente sunt reprocesate într-un timp mai scurt decât înainte. Datorită introducerii tehnicilor chirurgicale minim invazive, instrumente mai multe și mai complicate trebuie supuse proceselor de sterilizare. Acest lucru crește inevitabil riscul apariției de erori. În cadrul seminarului vom explica bazele tehnice atât pentru procesele de curățare, cât și pentru cele de sterilizare cu abur și H2O2. Vom aborda posibile erori de procesare și consecințele lor, precum și monitorizarea de rutină realizată din perspectiva legislației în vigoare


Cui se adresează evenimentul
Cursul este destinat pentru personal din următoarele departamente, special pentru stomatologie:
  • sterilizare/furnizare de produse sterile
  • personal care lucrează în sălile de chirurgie
  • personal responsabil cu igiena
  • responsabili cu mententanța tehnologiei medicale
  • medici și asistente
  • deținători de clinici/cabinete stomatologie

Eveniment susținut în limba engleză, cu traducere consecutivă, de către Joachim Metzing, șeful departamentului pentru aplicații tehnice | GKE


Vineri, 10 noiembrie 2023| 09.00 – 16.00 | București 

Lector: Joachim Metzing, șeful departamentului pentru aplicații tehnice | GKE


Prezența dumneavoastră la Seminarul Procese de curățare și sterilizare în cabinetul stomatologic, ediția 2023


  1. Consultanță personalizată pe partea de modernizare, tehnologizare și digitalizare a procedurilor din cabinet în ceea ce privește dezinfecția și sterilizarea.
  2. Experiențe de învățare de la alți colegi din domeniu. Aflați care sunt potențialele problemele sau oportunități pe care le enunță participanții la seminar. 
  3. Accesul la informații de ultimă oră, cu proceduri, cu soluții concrete, exemple și răspunsuri practice.
  4. Participarea la un eveniment de top, unde sunt prezenți medici, asistente și specialiști de top în domeniul digitalizării proceselor din cabinet în domeniul prevenirii răspândirii infecțiilor.
  5. Organizare în centrul orașului, la JW Marriott Bucharest Grand Hotel.


Programul seminarului

 

Cine este lectorul

Joachim Metzing este activ ca lector de mai bine de 15 ani, atât la seminarii științifice, cât și ca speaker la congrese și cursuri de formare.

Joachim lucrează pentru GKE din 2005. El este șeful serviciului GKE pentru aplicații tehnice. A publicat mai multe lucrări în publicații de presă de specialitate. Este membru activ al DGSV (Deutsche Gesellschaft für Sterilgutversorgung), asociația profesională germană pentru angajații din Unitățile de Reprocesare pentru Dispozitive Medicale (RUMED), unde participă la diferite grupuri de lucru și contribuie cu cunoștințele sale.

GKE face cercetări științifice despre reprocesarea dispozitivelor medicale de mai bine de 30 de ani. Au fost realizate multe publicații științifice și sunt disponibile online, accesați pagina de pornire www.gke.eu. Pe baza activității sale științifice, GKE oferă aceste cunoștințe în rândul experților și în cercurile profesionale.


Locație

JW Marriott Bucharest Grand Hotel, Calea 13 septembrie 90 | București


Taxă de participare

  • €150 €100 (plus TVA) pentru înscrieri între 16 septembrie și 01 noiembrie 2023

Taxa de participare include accesul la eveniment, 2 pauze de cafea, prânz, consultanță din partea lectorului și a organizatorilor, diplomă de participare. Pentru înscriere, vă rugăm să completați formularul de mai jos.

Cu respect, Liliana Lefter
Organizator seminar | Marketing Manager
Lant Dental


Înscriere Seminar Procese de curățare și sterilizare în domeniul stomatologic, ediția 2023
Vă rugăm să completați câmpurile de mai jos și vă vom contacta pentru confirmarea înscrierii și pentru emiterea facturii proforma pentru plată. Înscrierea dvs. este considerată confirmată doar după achitarea taxei de înscriere.