Cum funcționează STATIM atât de rapid?

Eliminarea aerului este recunoscută ca fiind critică pentru validarea sterilizării, deoarece aerul poate funcționa ca o barieră pentru aburul de sterilizare. De fapt, dacă sterilizatorul nu evacuează aerul din interiorul pieselor de mână înainte de începerea sterilizării, piesa de mână nu va fi sterilizată. „Pre-evacuarea” aerului și sterilizarea pot fi asigurate doar în autoclave validate pentru ciclurile S și B.

Standardele Europene admit existența mai multor modalități de obținerea a evacuării aerului. Acțiunea blândă a autoclavului STATIM elimină aerul din camera de sterilizare printr-un proces patentat de injecție de abur: de dislocare prin impulsuri pozitive de presiune. Procesul STATIM este de cel puțin 5 ori mai rapid decât ciclul de 45-70 de minute al autoclavelor convenționale cu vacuum tip B.

Atunci când butonul „Start” este apăsat, generatorul de abur se încălzește la temperatura optimă și un volum prestabilit de apă distilată este pompată și convertită în abur. Apoi, un val de abur este injectat automat în camera de presiune a casetei încărcate cu instrumente contaminate. Aerul este purjat în timp ce aburul circulă prin casetă și este expulzat încontinuu într-un vas de condensare. După ce un ciclu de sterilizare este finalizat, pornește automat ciclul de uscare, când instrumentele sunt uscate și răcite rapid.


Citiți toate detaliile despre Statim 2000 - autoclav rapid prin click aici:

Broșură Statim 2000 - autoclav rapid pentru cabinete și clinici stomatologice