Pandemia de coronavirus ne-a pus în situații nemaiîntâlnite până acum: închiderea clinicilor stomatologice pentru perioade mai lungi de timp decât am fi planificat vreodată. Dacă nu putem schimba ceea ce s-a întâmplat deja, cu siguranță am învățat ceva din lecția aceasta și suntem mai bine pregătiți pentru viitor. Mai jos veți găsi câteva sfaturi pentru situațiile în care sunteți nevoit să închideți clinica: fie din motive de pandemii, concedii, vacanțe, lucrări de reparații etc. Citiți recomandările cu atenție și urmați-le întocmai. Dacă vă împotmoliți sau aveți întrebări suplimentare, nu ezitați să ne contactați. 
scican-echipamente-medicale-lant-dental
Sursa foto: Coltene Scican

În acest articol veți descoperi ce aveți de făcut atunci când:

planificați să închideți temporar cabinetul sau clinica stomatologică;
redeschideți cabinetul sau clinica stomatologică după o perioadă de inactivitate.

Atunci când închideți pentru o perioadă de timp cabinetul sau clinica stomatologică, verificați cu atenție recomandările din manualele de utilizare pentru echipamentele dumneavoastră. Închiderile temporare se referă la perioade mai lungi decât 2-3 zile (vacanțe, concedii, reparații, pandemii etc.)

În fiecare manual de utilizare pentru echipamentele dumneavoastră (autoclav, sterilizator, mașină de spălat și dezinfectat, distilator de apă, aparat pentru lubrifierea și întreținerea pieselor de mână) sunt trecute instrucțiuni pentru neutilizare pe perioade prelungite. Citiți instrucțiunile și urmați pașii descriși acolo. Dacă nu aveți sau nu mai găsiți manualele de utilizare pentru echipamentele dumneavoastră, vă rugăm să ni le solicitați și vi le vom trimite cu celeritate.

Cu această ocazie, atenționăm asupra faptului că manualul de utilizare pentru orice echipament trebuie citit integral de către fiecare persoană care va folosi dispozitivul înainte de a începe utilizarea acestuia. Asigurați-vă că persoanele care folosesc echipamentele din clinică sunt bine instruite (prin training și citirea instrucțiunilor) și că manevrează corect și corespunzător echipamentele dumneavoastră medicale pentru care ați investit destul de mulți bani.

Respectând pașii indicați în manualele de utilizare, veți contribui la menținerea în stare bună de funcționare a echipamentelor dumneavoastră. Oricând aveți nelămuriri sau întrebări, vă rugăm să ne contactați. Nu lăsați o problemă să treneze, pentru că poate produce în timp defecțiuni mai grave.

Pregătiri generale pentru zona de reprocesare a instrumentelor stomatologice

Pași Ce aveți de făcut?
1 Deconectați punga cu detergentul Hydrim și urmați instrucțiunile de pe ecran „Pregătire pentru expediere/Prepare for shipping”
2 Drenați toată apa din rezervoarele de apă ale sterilizatoarelor, pentru că perioadele prelungite de neutilizare pot determina formarea de colonii în rezervoarele de apă și/sau pot apărea depuneri. 
3 Drenați și dezinfectați băile de ultrasunete.
4 După ce ați terminat pașii de mentenanță, închideți robinetele de apă pentru a vă asigura că nu veți întâmpina probleme cauzate de scurgerile de apă în absența dumneavoastră.
5 Deconectați sprayul Statmatic din unitatea Statmatic și aruncați pânzele de absorbție. Curățați toate suprafețele interne și externe.
6 Pentru unitățile Statmatic Smart, goliți complet uleiul și soluția de curățare prin furtunurile de scurgere. Aruncați pânzele de absorbție și curățați toate suprafețele interne și externe.
7
Asigurați o dezinfecție riguroasă a cabinetului/clinicii înainte și după închiderea temporară.