Sterilizator cu plasmă Sterlink 14L

SKU
sterlink fps-15s plus
în stoc
Sterilizator cu peroxid de hidrogen, plasmă, la temperatură joasă

Dispozitiv medical aprobat pentru sterilizare în unitățile medicale conform OMS nr. 961/2016, Cap. IV - Sterilizarea, art. 37-38.
Sterlizator cu plasmă pentru sterilizarea la temperatură joasă a dispozitivelor medicale stomatologice

Sistemul de sterilizare Sterlink FPS-15s Plus reprezintă un sistem care utilizează plasma și temperatura joasă pentru a inactiva microorganismele de pe o gamă variată de dispozitive medicale și instrumente chirurgicale metalice și non-metalice. Sterilizatorul este un dispozitiv certificat și oferă mai multe modalități de sterilizare.

Sterlink poate steriliza dispozitivele medicale prin infuzia vaporilor de peroxid de hidrogen în camera de sterilizare sau în punga de sterilizare.

Sterilizează în mod rapid instrumente medicale și alte materiale fără a lăsa reziduuri toxice.


Toate etapele ciclului de sterilizare sunt sigure și nu afectează instrumentele compatibile care sunt sensibile la temperatură și umezeală.

Sterilizatorul poate fi utilizat pentru dispozitive medicale metalice și non-metalice și poate steriliza instrumentele cu lumeni și echipamente de dimensiuni extrem de mici și sensibile la temperaturi înalte.

Sterilizatorul asigură în permanență Nivelul de Asigurare a Sterilizării (Sterility Assurance Level/SAL, în engleză) de 10-6, așa cum este definit el de U.S. Food and Drug Administration (FDA) și standardele internaționale, numai atunci când este utilizat împreună cu materialele și cerințele geometrice necesare.

Dispozitivele au fost pre-validate la nivelul SAL 10-6, în condiții dificile, incluzând lumeni cu lungimi solicitate și suprafețe mate.

Cum funcționează sterilizarea cu plasmă și peroxid de hidrogen?
sterilizare cu plasma si peroxid de hidrogen cabinet stomatologic
Microorganisme active -> Peroxid de hidrogen gazos (H2O3) -> Sursă de plasmă (desfacerea sterilizantului rezidual) în Apă (H2O) și Oxigen (O2)

După procesul de sterilizare, gazul de peroxid de hidrogen este purificat de sursa de plasmă pentru a asigura o sterilizare sigură și prietenoasă cu mediul.

Privire de ansamblu

Sterilizare rapidă
 • Smart Ready™ permite detectarea automată a umezelii și pre-usucă pungile care urmează să fie sterilizate
 • Doar apăsați și începe sterilizarea
 • Selectarea automată a modului de sterilizare cu cod de bare individual pe pungă sau cartuș

Economisește energia
 • Mod „adormire” (încălzitorul este oprit)
 • Economizor de ecran pentru ecranul LCD

Prietenos cu mediul
 • Descompune reziduurile de H2O2 în apă și oxigen
 • Echipat cu filtru de purificare cu O3

Procesare perfectă
 • Siguranța sterilizării îmbunătățită cu filtru HEPA
 • Ușor de înlocuit

Ciclul de sterilizare

Modalități de sterilizare flexibile în funcție de necesități

Sterilizatorul Sterlink® FPS-15s Plus oferă un proces de sterilizare inteligent care combină Smart Ready (SR™), procesul de sterilizare și Smart Complete (SC™) pentru a asigura eficiența sterilizării, fiabilitatea și siguranța utilizatorului. Sistemul de sterilizare este conceput pentru a opera numai cu casetele încărcate cu sterilizant STERPACK®, STERPACK® Plus și STERLOAD®. Fiecare casetă are un cod de bare individual care este scanat de sterilizator pentru a începe în mod automat ciclul de sterilizare în funcție de identificarea tipului de casetă.

Procesul Smart Ready (SR™) este necesar pentru a măsura umezeala reziduală rămasă pe dispozitivele medicale și pentru a asigura un proces de încălzire și uscare optimizat în funcție de analiză.

Procesul de sterilizare constă în două faze consecutive și egale, iar parametrii critici de proces sunt identici în fiecare fază. Validarea procesului de sterilizare este asigurat de metoda overkill half-cycle pentru a demonstra nivelul SAL 10-6. Tabelul de mai jos oferă o descriere scurtă pentru fiecare ciclu.

Mod Casetă cu sterilizant Timpul ciclului pe procese și în total (în minute)
SR™/SC™ Sterilizare Total
Pungă STERPACK® 3-6 4 7-10
Pungă Plus STERPACK® PLUS 6-10 8 14-18
Cameră STERLOAD® 21 15 36


Performanța sterilizării

Testul pentru lumeni este obligatoriu pentru sterilizarea invazivă. Structura lumenului constă într-un tub lung conectat la un recipient care conține un indicator biologic. Este mult mai dificil de sterilizat un lumen cu lungime mai mare și diametru mai mic. Sterilizatorul Sterlink® FPS-15s Plus a fost testat cu mai multe structuri de încercare a lumenilor.

Verificarea sterilizării

Sterlink® garantează cel mai înalt standard de sterilizare cu referire la SAL 10-6. După ce efectuați testul cu indicatorul biologic în interiorul lumenului, puteți verifica dacă sterilizarea este sigură prin introducerea indicatorului biologic în incubator. Toate rapoartele testelor de sterilizare sunt certificate de MFDS coreean și CE/MDD.

Procesul de sterilizare Sterlink®

Pompare de bază
Pentru sterilizarea invazivă, asigură un nivel de vacuum de 99% sau mai mult înainte de injectarea sterilizantului. Utilizarea unei pompe vacuum germane Pfeiffer asigură fiabilitate pe termen lung.

Injecție & difuzie
Tehnologia patentată de vaporizare crește eficiența sterilizantului din casetă și crește presiunea în cameră sau în pungă pentru a aplica peroxidul de hidrogen pe suprafețe și în interiorul dispozitivelor medicale.

Purificare prin plasmă/vacuum
Îndepărtează sterilizantul rezidual folosind o pompă de vacuum de înaltă performanță. Folosește plasma pentru a purifica vaporii reziduali de peroxid de hidrogen.

Tehnologie cu injecție directă
Prima tehnologie de injecție directă în pungă din lume permite sterilizarea perfectă timp de 4 minute în condiții de securitate.

Tehnologie patentată de vaporizare
Sterilizarea cu peroxid de hidrogen necesită 4 elemente cheie
 1. Sterilizantul – fiabilitate sigură a retenției și siguranță pentru utilizator
 2. Controlul temperaturii – Control temperaturii al viteză foarte mare utilizând convecție forțată și transfer termic
 3. Condiție de vacuum – Obține 99% sau mai mult din condiția de vacuum
 4. Vaporizare – Vaporizare patentată specializată pentru injecție directă

Aceste 4 elemente cheie reprezintă bazele obținerii unei sterilizări optime cu gaz peroxid de hidrogen

Sterilizatorul cu plasmă la temperatură joasă Sterlink® garantează un vacuum mai mare de 99% cu pompa germană Pfeiffer și oferă tehnologia patentată de vaporizare Plasmapp.

Fiabilitatea sterilizării
Fiecare cod de bare al STERPACK®, STERPACK® Plus și STERLOAD® permite înregistrarea valorilor sterilizării pentru fiecare pacient individual. Informațiile de pe codul de bare permit evaluarea performanțelor fiecărei încărcături ce este sterilizată și validarea proceselor. Acest lucru împiedică utilizarea casetelor expirate. De asemenea, codurile de bare de pe casete identifică modul de sterilizare în mod automat.

ITS™ - Instrument Tracking System
ITS este un sistem de monitorizare în timp real. Disponibil pentru analiza utilizării STERPACK®, STERPACK® Plus și STERLOAD® ca un instrument de diagnostic de la distanță. Oferă servicii avansate care pun la dispoziție analiza datelor în mod precis și le livrează imediat utilizatorului final.

 • ITS™ permite monitorizarea în timp real, ceea ce permite utilizarea înainte de service și fără probleme datorită faptului că problemele sunt urmărite și rezolvate de la distanță.
 • ITS™ înregistrează în mod securizat datele de sterilizare pe serverul principal Plasmapp.
 • ITS™ monitorizează statusul de operare al fiecărei sterilizări pentru mentenanță precisă și la timp.
 • ITS™ oferă update de software de la distanță pentru a menține Sterlink® la cele mai recente versiuni de software.
 • Aplicația mobilă ITS™ este ușor de utilizat și permite accesul direct la înregistrările de sterilizare și controlul sterilizatorului.

Smart ready™/Smart Complete™

Începerea ciclului de sterilizare
 1. Verificați dacă ușa este închisă atunci când încărcătura a fost amplasată în mod corect în camera de sterilizare.
 2. Apăsați iconița „Sterilizare” pentru a începe ciclul de sterilizare.
 3. Sterilizatorul scanează automat codul de bare tipărit pe casetă pentru a verifica validitatea casetei încărcate și pentru a determina modul de operare.
 4. Sterilizatorul verifică în md automat statusul ușii și începe ciclul de sterilizare.

Ciclu în progres și complet
Procesul de uscare și cel de sterilizare vor fi inițiate după măsurarea condițiilor de încărcare în timpul procesului de SR™.

Când procesul de sterilizare este completat cu succes, începe procesul Smart Complete (SC™) pentru a asigura că nu există sterilizant rezidual rămas pe instrumentele procesate. După procesul destul de scurt SC™ ciclul de sterilizare este finalizat cu sumarizarea ciclului. Apăsați butonul confirm pentru a reveni la starea de inițializare.

Procesul Smart Ready™

1. Smart Ready™
Volumul obiectului ce urmează a fi sterilizat este măsurat și pre-încălzit și identifică modul optim de sterilizare.

2. Îndepărtarea umezelii
Măsoară umezeala reziduală și usucă umezeală reziduală.

3. Sterilizarea
Ciclul de sterilizare este în progres.

4. Smart Complete™
Sterilizarea este completată în mod sigur, iar rezultatul este o încărcătură sigilată vacuum.

Comparație Sterlink® cu alte sterilizatoare
  Sterilizator cu abur (sterilizare fizică) Sterilizator cu căldură uscată (sterilizare fizică) Sterilizare cu OE (sterilizare chimică) Sterilizator cu plasmă convențional Sterilizator cu plasmă Sterlink Plasmapp
Temperatură de operare Până la 134°C Până la 180°C Până la 57°C Până la 57°C Până la 57°C Temperatură joasă
Sterilizarea instrumentelor stomatologice sensibile la căldură
Timpul ciclului Până la 60 de minute + o oră de răcire Până la 120 de minute + o oră de răcire Până la 120 de minute + 8 ore de purificare Până la 70 de minute Timpul procesului de sterilizare
Mod pungă: 4 minute
Mod pungă+: 8 minute
Mod cameră: 15 minute
Moduri variate
Posibilități flexibile pentru situații variate
Sterilizant Abur fierbinte Aer fierbinte Gaz OE H2O2 (cu plasmă) H2O2 injecție directă (cu plasmă)
Metodă de sterilizare definită
Performanța sterilizării prin sterilizarea directă a instrumentelor medicale
Avantaje Posibilă sterilizarea textilelor
Volum mare
Posibilă sterilizarea textilelor
Volum mare
Temperatură joasă Prietenos cu mediul
Temperatură joasă
Cost economic
Dimensiune mică
Design ergonomic
Mentenanță facilă
Prietenos cu mediul
Dezavantaje Temperatură ridicată
Timp crescut al ciclului
Amprentă negativă asupra mediului
Temperatură ridicată
Timp crescut al ciclului
Amprentă negativă asupra mediului
Gaz toxic extrem de periculos
Sterilizare îndelungată/Timp de purificare îndelungat
Eficiență foarte scăzută (2 cicluri/zi)
Nu poate steriliza textile
Costuri ridicate
Nu poate steriliza textileSpecificații și dimensiuni
Dimensiuni 433 x 614 x 437 (l x L x h)
Cameră 264 x 410 x 125 (l x L x h)
Capacitate 14 litri
Greutate 67 kg
Alimentare 100-120/220-240 VAC, 50/60 Hz
Putere 1 kVA
Clasă Clasa IIb (Regula 15, Anexa IX a MDD 93/42/EEC)
Temperatură Mai puțin de 57°C
Sterilizant (58% H2O2) Mod pungă: STERPACK®
Mod pungă plus STERPACK® Plus 
Mod cameră: STERLOAD®
Mod pungă
(STERPACK®)
SR™/SC™: 3-6 min
Ciclu sterilizare: 4 min
Timp total: 7-10 min
Mod pungă plus 
(STERPACK® Plus)
SR™/SC™: 6-10 min
Ciclu sterilizare: 8 min
Timp total: 14-18 min
Mod cameră
(STERLOAD®)
SR™/SC™: 21 min
Ciclu sterilizare: 15 min
Timp total: 36 min
Ecran TFT LCD ecran tactil 7 inch
Disponibilitate stoc In stoc furnizor
Producator Plasmapp
WhatsApp Chat WhatsApp Chat