STATMATIC - Produs Preferat Dental Advisor

Statmatic a primit distincția Dental Advisor "Produs preferat" în anul 2016 

Descriere

StatmaticTM este un echipamente destinat mentenanței pieselor de mână și a turbinelor. Este compatibil cu o varietate mare de piese de mână și este standard echipat cu 2 cuple E-type și 1 cuplă multilfex. Alte opțiuni de cuple sunt disponibile. Acesta este un dispozitiv care se așază pe mobilierul din cabinet și are un design cu finisaj din oțel inoxidabil. Este potrivit pentru procesarea a 1, 2 sau 3 piese de mână și are un port separat pentru lubrifierea pensei (mandrinei) piesei de mână sau a turbinei. Durata ciclului de curățare și lubrifiere este de 15 secunde. Sprayul de curățare StatmaticTM este pulverizat automat în interiorul pieselor de mână în timpul ciclului de curățare. Sprayul conține un agent spumant care devine expandabil în interiorul piesei de mână pentru a oferi o cantitate adecvată de lubrifiant. Un șervețel absorbant colectează excesul de ulei la baza aparatului. StatmaticTM este echipat cu o valvă de siguranță automată pentru recipientul cu spray, valvă care se va deschide exclusiv atunci când echipamentul este activat. StatmaticTM are garanție de 10 ani. StatmaticTM a fost evaluat de 8 consultanți în peste 400 de utilizări. StatmaticTM a fost evaluat clinic cu 96%.

Observațiile editorilor

Instrucțiunile producătorului/manualul de utilizare
Instrucțiunile acoperă în detaliu utilizarea și mentenanța unității StatmaticTM.

Ușurința în setarea inițială a echipamentului
Unitatea se conectează la o priză standard și trebuie conectată la aer comprimat. Atât timp cât aceste conexiuni sunt în proximitatea StatmaticTM, setarea este simplă.

Ușurința în schimbarea recipientului StatmaticTM Spray
Recipientele cu spray StatmaticTM sunt ușor de înlocuit. 

Ușurința în amplasarea și scoaterea pieselor de mână
Plasarea și scoaterea pieselor de mână a fost evaluată ca fiind corectă. Când se deschide ușa unității, piesele de mână sunt orientate vertical, ceea ce face dificilă observarea cuplelor și atașarea piesei de mână. Consultanții ar prefera o configurație în care cuplele se înclină în unghi atunci când se deschide ușa.

Ușurința în curățarea mandrinei pieselor de mână
Consultanții au apreciat caracteristica de curățare a mandrinei, lucru recomandat să fie făcut săptămânal sau mai des, dacă este nevoie.

Ușurința în utilizare
Utilizarea este simplă, o dată ce piesa de mână este instalată în aparat.

Abilitatea de a curăța mai multe piese de mână
Abilitatea de a curăța până la trei piese de mână în același timp a fost evaluată ca fiind corectă. Consultanții cu flux mai mare de pacienți ar fi preferat un al patrulea port pentru piesele de mână, împreună cu portul pentru curățarea mandrinei.

Șervețelul absorbant
Consultanții au apreciat șervețelele pentru absorbția lubrifiantului în exces. Șervețelele au fost eficiente în colectarea excesului de ulei și au păstrat interiorul unității curat. Șervețelele se află în partea de jos a unității și ar trebui să fie înlocuite atunci când sunt îmbibate.

Timpul ciclului
Timpul ciclului este suficient de rapid la 15 secunde per piesă.

Nivelul de zgomot în timpul utilizării
Nivelul de zgomot în timpul funcționării a fost evaluat ca fiind bun. Majoritatea consultanților au remarcat silențiozitatea unității și unii au transmis că StatmaticTM este mai silențios decât Quattrocare (KaVo).

Salvarea timpului (în comparație cu mentenanța manuală)
Economisirea timpului este unul dintre principalele beneficii ale utilizării unei unități automate de întreținere pentru îngrijirea pieselor de mână. Aparatul este mai eficient decât curățarea manuală și permite personalului cabinetului să îndeplinească alte sarcini în timpul astfel salvat.

Aspectul unității
Suprafața exterioară a echipamentului StatmaticTM este din oțel inoxidabil, cu un aspect modern și elegant. SciCan recomandă lustruire adecvată pentru oțel inoxidabil pentru a curăța amprentele de pe suprafață și a oferi un luciu frumos.

Eficiența StatmaticTM pentru curățare și lubrifiere
Consultanții au fost mulțumiți de calitatea lubrifierii și eficiența StatmaticTM a fost evaluată ca excelentă. Piesele de mână au funcționat bine și nu au eliminat exces de ulei.

Rezumat

Eficiența StatmaticTM pentru curățarea și lubrifierea pieselor de mână și a mandrinelor a fost evaluată ca excelentă. 75% dintre consultanți au raportat că StatmaticTM este mai bun decât unitatea lor actuală de întreținere a pieselor de mână. 75% ar schimba actualul sistem de mentenanță cu StatmaticTM și 100% ar recomanda StatmaticTM.

Articol preluat, tradus și adaptat de pe website-ul www.dentaladivsor.com.