Procedura corectă de lubrifiere pentru piesele de mână

Utilizarea în mod corect și mentenanța pieselor de mână și a turbinelor sunt necesare și foarte importante.

Utilizarea necorespunzătoare și mentenanța insuficientă pot afecta în mod drastic durata de viață a pieselor de mână și pot afecta în mod negativ performanța acestora, generând riscuri asupra securității dumneavoastră și a pacienților dvs.

Piesele de mână și turbinele funcționează la viteze extrem de mari și sunt create din numeroase piese de dimensiuni foarte mici care lucrează împreună. Performanța optimă a acestora poate fi asigurată doar atunci când toate aceste piese continuă să lucreze împreună în mod corespunzător grație utilizării corecte și a mentenanței adecvate.

Nu doar curățarea, dar și mentenanța periodică este esențială pentru performanța optimă a pieselor de mână. De aceea, o procedură de mentenanță potrivită trebuie realizată după fiecare proces de curățare și înainte de orice proces de sterilizare.

Conform Dental AdvisorSTATMATIC™, produs de compania canadiană SciCan a fost votat produsul preferat al anului 2016 în categoria echipamentelor pentru întreținerea pieselor de mână și a turbinelor. 

Puteți alege să faceți mentenanța pieselor de mână și a turbinelor atât manual, cât și automat. Procedura automată implică un singur pas și lubrifierea este realizată automat de aparatul pentru întreținerea și lubrifierea pieselor de mână STATMATIC™. Procedura manuală implică mai mulți pași detaliați mai jos.

Pentru mai multe detalii, consultați manualul de utilizare a pieselor de mână și a turbinelor sau contactați-ne la office@lantdental.ro.

Procedura corectă de lubrifiere pentru piesele de mână

A. Îndepărtați freza din capul piesei de mână.

B. Decuplați piesa de mână de la unit.

C. Lubrifiați.

Automat:
Pasul 1 (un singur pas). Dacă utilizați aparatul de lubrifiere Statmatic, plasați piesa de mână în adaptorul corespunzător, închideți ușa și apăsați butonul pentru lubrifiere. Scoateți piesa de mână din aparat după sunetul de finalizare a ciclului.

sau

Manual:
Pasul 1: Utilizați un recipient cu substanță de lubrifiere și poziționați corect capul recipientului în adaptorul piesei de mână.
Pasul 2. Înfășurați un șervețel în jurul piesei de mână care să absoarbă sprayul în exces.
Pasul 3. Apăsați complet butonul de pulverizare.
Pasul 4. Eliberați butonul de pulverizare, dar țineți mânerul pe duză până când toată presiunea reziduală a recipientului a fost disipată.
Pasul 5. Desfaceți șervețelul și verificați reziduurile.
Pasul 6. Continuați să curățați și să lubrifiați până când pe șervețel nu rămân decât urme curate, necontaminate de lubrifiant.
Pasul 7. Ștergeți excesul de ulei extern și plasați piesa de mână într-un furtun de aer și purjați timp de 20 de secunde pentru a elimina excesul de ulei.

D. Curățați și dezinfectați piesa de mână.

E. Împachetați și sterilizați piesa de mână.

Articol preluat, tradus și adaptat de pe website-ul www.scicancanada.ca.